Leidse rechtenfaculteit leidt studenten op voor Huurteam

Het Huurteam Leiden helpt huurders die te maken krijgen met onredelijke huurvoorwaarden.
Het Huurteam Leiden helpt huurders die te maken krijgen met onredelijke huurvoorwaarden.© Archieffoto ANP/Robin Utrecht

Wilfred Simons

De Leidse rechtenfaculteit gaat studenten begeleiden die vrijwilligerswerk willen doen in het Huurteam Leiden. Vorige week tekenden de gemeente Leiden, de universiteit en de Leidse Rechtswinkel hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

De gemeente Leiden richtte afgelopen juli het Huurteam Leiden op. Vrijwilligers helpen huurders die vermoeden dat zij te maken hebben met een onredelijk hoge huurprijs, verkeerd berekende servicekosten, achterstallig onderhoud of een onterechte opzegging van het huurcontract. Dit doet het Huurteam gratis, in samenwerking met de Leidse Rechtswinkel en het Rotterdamse huuradviesbureau Urbannerdam.

De drie partijen hebben de overeenkomst is gesloten voor twee jaar, maar komend voorjaar al willen ze hun ervaringen evalueren.

Volgens de Leidse hoogleraar Civiel recht Vanessa Mak is de samenwerking ’een mooie kans om te laten zien wat wij voor de inwoners van Leiden kunnen betekenen’.

Dit bericht is afkomstig van het Leidsch Dagblad