Zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen, kan uw verhuurder goed helpen met een advies. Natuurlijk maakt u de beslissing of u gebruik gaat maken van zonnepanelen. Deze panelen worden door de Stek voorgefinancierd en met de verrekening van subsidies moet de huurder deze kosten wel weer terugbetalen. Hiervoor zijn een aantal regelingen mogelijk.

Belangrijkste is natuurlijk waar de panelen komen te staan op het dak. Is deze plek wel of niet geschikt, wordt bepaald door een meting van de installateur.

De SHN is voorstander van niet alleen energiebesparing, maar ook van energieneutraal wonen. Maar het kan niet dat uw woonlasten hierdoor gaan stijgen. Wij adviseren u goed uit te laten rekenen wat de gemiddelde kosten en opbrengsten gaan worden, voordat u toestemming geeft om de panelen te plaatsen. Stek helpt u hier graag mee!

Omdat de kosten van elektriciteit steeds lager wordt adviseren we u het groot-gebruik, zoals wassen, drogen en gebruik van de afwasmachine, overdag te doen, wanneer de zonnepanelen elektriciteit leveren.