Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regels voor huurverhoging uitgelegd

4 mei 2024

|

Redactie

Het voorstel van jouw verhuurder voor een huurverhoging is nu eenvoudig te controleren dankzij de uitlegvideo’s en de online check van de Woonbond.

Getty

Om je te helpen het voorstel voor een huurverhoging te controleren, maakten we uitlegvideo’s voor vier verschillende situaties. Je kan ook gebruikmaken van onze online check voor huurders van een sociale huurwoning.

Vier video’s voor verschillende situaties

De regels voor de jaarlijkse huurverhoging zijn voor huurders in de vrije sector anders dan voor huurders van een sociale huurwoning. Als je sociaal huurt kan je inkomen van invloed zijn op de huurverhoging en in sommige gevallen kun je recht hebben op huurverlaging.

Vrije sector

Video voor huurders van een woning in de vrije sector (geliberaliseerd huurcontract). Weet je niet of je in de vrije sector huurt? Check dat dan hier.

VIDEO VRIJE SECTOR


Sociale huur

Video voor huurders van een sociale huurwoning (niet-geliberaliseerd huurcontract). Weet je niet of je een sociale huurwoning huurt? Check dat dan hier.

VIDEO SOCIALE HUUR


Inkomensafhankelijk

Stelt je verhuurder een inkomensafhankelijke huurverhoging voor? In deze video leggen we uit of je bezwaar kunt maken.

VIDEO INKOMENSAFHANKELIJK


Huurverlaging

Als je inkomen is gedaald kom je misschien in aanmerking voor huurverlaging. In deze video leggen we de mogelijkheden uit.

VIDEO HUURVERLAGING


Dit bericht is afkomstig van de Woonbond